Soorten brandetectie

Aspiratie

Maakt gebruik van een uiterst gevoelige LASER rookdetector die continu lucht aanzuigt voor analyse. Uiteindelijk maakt de detector snel een onderscheid tussen rook en stof met zéér vroege detectie als gevolg

Kanaaldetectie

Vroegtijdige waarschuwing voor rook  in verwarmings-en ventilatiekanalen

Beamdetectie

De geprojecteerde straal van elke zender bevat een unieke reeks van ultraviolet (UV) en infrarood (IR) pulsen die worden gesynchroniseerd met de ontvanger zodat ongewenste lichtbronnen worden uitgesloten.

Uitermate geschikt voor branddetectie in grote en grillige ruimtes zoals atrium, expohallen, stations, tunnels, kerken, musea, industriehallen, enzovoort.

Vlamdetectie

De vlamdetector dient voor een detectie van vlambranden. Op locaties waar stoom, nevel, rook aanwezig is en toch een detectie moet zijn, is dit een ideale oplossing. Het toepassingsgebied is vooral in industriële omgeving.

Lineaire detectie met thermische detectiekabel

Een detectievorm die weinig of geen onderhoud nodig heeft en bestand is tegen diverse invloeden van buitenaf.

Afhankelijk van de toepassing zijn er twee soorten lineaire thermische detectie:

  • De digitale thermische kabel: reageert op een vaste temperatuur en zal bij het overschrijden van de temperatuur een alarm geven.
  • De analoge thermische kabel: reageert op een in te stellen temperatuur of temperatuurstijging

Gasdetectie

Gasdetectie is  uiterst gevoelig en waarschuwt de gebruiker bij het minste gaslek. Eventueel in combinatie met automatische acties zoals het afsluiten van de gastoevoer, evacuatie, …

Video rookdetectie of VSD

Tekst nog op te maken

RWA -rook en warmte afvoer

Een rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA) zorgt ervoor dat de schadelijke gevolgen van een brand op verschillende manieren beperkt kunnen worden.

Vragen?

Contacteer ons hier voor meer informatie