Perimeter bewaking

In high security en high risk omgevingen is de klassieke beveiliging van gebouwen en het aangrenzende domein (CCTV, toegangscontrole, inbraakdetectie) vaak niet voldoende. Denk hierbij aan luchthavens, havens, militaire domeinen, spoorwegen, energiestations, zonnepaneelparken, particuliere eigendommen,… . Op al deze locaties is veiligheid een absolute prioriteit. Niet enkel in en rond het gebouw, maar ook in de ruimere omgeving. Perimeterdetectie wordt dan een (noodzakelijke) aanvulling op de klassieke beveiliging.

JADEC bepaalt in overleg met u het niveau van omtrekbeveiliging en ontwikkelt vervolgens beveiligingsoplossingen op uw maat waarbij we kiezen uit verschillende systemen.

Enkele voorbeelden

  • Actief infraroodgordijn: smalle design infraroodstrips met meerdere stralen die ideaal geschikt zijn om aan ramen en deuren te plaatsen. Veel toegepast in particuliere woningen en KMO.
  • Volumetrische buitendetectoren: budgetvriendelijke detectie op kleine afstand.
  • CCTV detectoren: zijn voorzien van enkele geavanceerde detectiealgoritmes waardoor de detector geschikt is om in buitenomgevingen betrouwbare detectie te bieden met een minimum aan valse alarmen.
  • Laserdetectoren: vormen een zeer dun ondoordringbaar gordijn en kunnen afhankelijk van de situatie zowel horizontaal als verticaal, binnen of buiten toegepast worden.
  • Actief infraroodpalen voor grote afstand: toepassingen van huisbeveiliging tot industriële high-risk toepassingen. Deze bestaan in verschillende versies: draadloos of bekabeld, ingewerkt in verlichtingspaal of industriële look of met zonnepaneel en radioantenne (dit laat toe zonder bekabeling en op korte termijn een perfect werkende omtrekbeveiliging uit te voeren).
  • Thermische camera’s: detectie van warmte in alle omstandigheden. In combinatie met een VCA-software (video content analyse) kan er een automatische detectie van warmte bereikt worden.
  • Hekwerkdetectie: door het plaatsen van sensoren op het hekwerk detecteren we het doorknippen van het hekwerk en overkruipen van de indringer. Afhankelijk van het type hekwerk wordt voor u de juiste oplossing gekozen.

Uiteraard kan perimeterdetectie pas sluitend werken in combinatie met een sluitende toegangscontrole. Neem ook een kijkje bij fysische hindernissen.

Vragen?

Contacteer ons hier voor meer informatie