Wat betekent Video Content Analyse of VCA?

Omdat er almaar meer camera's komen, is het automatiseren van camerabewaking een absolute must geworden, zowel voor kwetsbare locaties, voor strategische voorzieningen als voor camerabewaking in steden.

Automatische camerabewaking

Bij automatische camerabewaking kan alarm geslagen worden als een bepaald voorwerp een virtuele lijn overschrijdt of gedurende een bepaalde tijd in een beveiligde zone aanwezig is. De intelligente algoritmes passen zich aan de omgevingsomstandigheden aan om valse alarmen door parasietbewegingen of wijzigend licht te beperken.

Panoramadetectie

Panoramadetectie dient om grote gebieden te bewaken met een optische radar zoals de detectie van personen, voertuigen en schepen op overzichtsbeelden.
Panoramadetectie stelt overzichtsbeelden samen aangeleverd door een camera (visuele of warmtebeelden) die voortdurend beweegt. Hierdoor kan men een schip op zee op meer dan één kilometer afstand detecteren.

Camera-based People Counting

Camera’s kunnen precies het aantal bewegingen in alle richtingen tegenover een camera bijhouden. De camera kan aan een hoog of laag plafond worden bevestigd en de zone mag breed zijn. De telgegevens kunnen via een gebruikersinterface worden geraadpleegd of worden doorgestuurd naar een databank van de klant (CRM enz.).

Het tellen van klanten dient om de bezoekfrequentie aan uw zaak bij te houden. In een commerciële context helpt het tellen om de omzetgraad (verhouding verkopen/bezoeken) en om de impact van uw marketingacties te meten.

Trafficmonitoring

Trafficmonitoring is een krachtig, flexibel en integreerbaar systeem dat toelaat om het verkeer op wegen, autowegen, in een tunnel of zelfs in een stad te analyseren.