Subsidies voor veilige bedrijventerreinen in Sint-Niklaas en Temse

De bedrijven in de TTS-zone en industrieparken te Sint-Niklaas en Temse kregen de voorbije jaren regelmatig te maken met inbraken, vandalisme en andere vormen van overlast.

Beveiliging voor de bedrijventerreinen van Sint-Niklaas

De splinternieuwe vereniging van bedrijvenparken Sint-Niklaas (BEPASIN) krijgt financiële steun van Philippe Muyters voor veiligheidsscreening. Samen met de stad en de politie komt er een integrale screening op Industriepark Noord en Oostjachtpark op het vlak van beveiliging. Het project krijgt daarvoor 12.000 euro subsidie.

"De bedoeling is om alle veiligheidsmaatregelen (camera’s, privébewaking en toegangscontrole) te inventariseren, te kijken waar er nog gaten zijn in de veiligheid en te bekijken hoe we door samen te werken de veiligheid op onze industrieterreinen te kunnen verhogen.".

Bij de lancering van BEPASIN gaf de voorzitter al aan dat veiligheid één van de aanleidingen was voor de oprichting van de bedrijvenvereniging.

Beveiliging voor de bedrijventerreinen van Temse

Ook de Ondernemingsclub TTS uit Temse krijgt Vlaamse subsidies voor de beveiliging van het 216 ha grote bedrijventerrein. Hiervoor heeft Vlaams minister Philippe Muyters 20.000 euro vrijgemaakt.

Bron: Waaskrant.be