Aandachtspunten bij camerabewaking voor buiten

Camerabewaking buiten helpt vooral preventief tegen ongewenste indringers.

Zoomen en kijken

Een goede zoomfunctie en besturing van de camera is van belang als je een groot terrein wil beveiligen. Een bewakingscamera moet tevens een groot bereik met een grote kijkhoek hebben als je indringers in beeld wil houden.

Camerabewaking bij nacht

Criminelen werken vooral ‘s nachts. Bewakingscamera’s met nachtzicht is dus geen overbodige luxe. De camerabeveiliging schakelt dan over op infrarood zodra het donker wordt. Een gewone bewakingscamera in combinatie met buitenverlichting met bewegingssensor is ook een mogelijkheid.

Camerabewaking bij alle weer

Een bewakingscamera moet werken bij alle weer, dus ook bij hagel, vorst en sneeuw. De kabels van een goede bewakingscamera worden weggewerkt in de behuizing of voet van de beveiligingscamera. Bovendien kan je de bewakingscamera plaatsen op een beschutte plaats. In ieder geval krijgt een bewakingscamera buiten heel wat te verduren door het weer. Regelmatig schoonmaken is dus geen overbodige luxe.

De wetgeving rond camerabeveiliging

Aan camerabeveiliging hangen ook bepaalde regels. Zo moet je een camerasysteem aangeven bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. Dit kan online en moet vóór de ingebruikname van de camerabewaking. Op elke cameraplaats moet een pictogram aangebracht worden.

Voor meer informatie over camerabewaking kan je terecht bij Jadec, die samen met jou de juiste oplossing uitwerkt voor jouw situatie.